>> Media aandacht over wijk Passewaaij in Tiel

Zoals u wellicht heeft gelezen, zijn wij in het nieuws geweest omtrent de levering van warmte in de duurzame wijk Passewaaij te Tiel. Dit roept bij sommige van u vragen op. 

Terugblik

In 2015 hebben wij de wijk Passewaaij buurt 7 overgenomen van een bijna failliete exploitant. Er waren al de nodige problemen die wij destijds niet direct konden verhelpen. Wel hebben wij diverse urgente verbeteringen doorgevoerd gericht op de continuïteit van de levering.

Om deze continuïteit te waarborgen, hebben wij na de zomer van 2018 groot onderhoud uitgevoerd met de nodige vervangingen. Echter, de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) heeft ons vervolgens verzocht om een omvangrijk herontwerp in te dienen en voorlopig de warmtepompen uit te schakelen tot hier goedkeuring op is gegeven.

Huidige situatie

Tot die tijd zijn wij nu dus genoodzaakt te stoken op gas voor de warmtelevering. Alhoewel de huidige installatie ook in de optimale situatie niet geheel gasloos functioneert, is het volledig stoken op gas absoluut niet iets waar wij, als duurzaam bedrijf, achter staan. Zodra het mogelijk is, zullen wij daarom weer overschakelen op de warmtepompen, zodat het gasverbruik wordt gereduceerd. Echter niet voordat hier goedkeuring voor is gegeven door de ILT.

Vanzelfsprekend worden de extra door ons gemaakte kosten niet doorbelast aan onze klanten, deze komen geheel voor rekening van Eteck.

Wij zullen ervoor zorg dragen dat de continuïteit van de levering gewaarborgd blijft. 

Meer informatie is te lezen via de artikelen van Energeia, De Telegraaf en De Gelderlander.