>> Eteck vangt aan met duurzame warmtelevering Rhapsody

Begin mei is Eteck officieel eigenaar geworden van de warmte, koude en ventilatiesystemen van het project Rhapsody in Amsterdam. Rhapsody is een project dat bestaat uit 5 woontorens van in totaal 239 nieuwbouw appartementen en ligt in Amsterdam West. Eteck zal gedurende 30 jaar warmte, verkoeling en ventilatie leveren aan alle bewoners.

CBRE Global Investors heeft alle woningen gekocht en zal deze gaan verhuren in het middensegment. Eteck heeft deze acquisitie kunnen verwezenlijken nadat zij in een tender traject de beste aanbieding heeft gedaan. De Nijs gaat het project bouwen en Hiensch tekende voor het installatie ontwerp. Eteck koopt de installaties rechtstreeks van CBRE die zo door Eteck ontzorgd wordt op het gebied van de collectieve warmtevoorziening.

De installatie bestaat uit het doorleveren van NUON stadswarmte, een centraal balansventilatie systeem en een WKO (warmte-koudeopslag) voor koeling. Daarnaast exploiteert Eteck voor CBRE ook een groot aantal zonnepanelen. De woningen hebben door al deze duurzame maatregelen en installaties een EPC van -0,02 en lopen daarmee ver vooruit op de verplichte duurzaamheidseisen aan nieuwbouwwoningen.

Bron beeld: https://hureninrhapsody.nl/