>> Eteck neemt warmte activiteiten van Greenspread over

Met ingang van het eerste kwartaal van 2017 hebben wij Greenspread Warmte overgenomen. De portefeuille van Greenspread bestaat grotendeels uit WKO portefeuille met in totaal ruim 6.300 aansluitingen (woningequivalenten – weq).

De kantorenstrook op de Oostelijke Handelskade in Amsterdam en het Gulden Winkelplein in Amsterdam vormen de grootste utiliteitsprojecten uit deze portefeuille. Verder betreft het ca. 20 woningbouwprojecten verdeeld over Nederland. Daarnaast is een portefeuille met blokverwarming systemen van Qua Wonen overgenomen en wordt momenteel een nieuwbouw gerealiseerd voor een Museum in Tilburg. Met deze overname komt het aantal gecontracteerde warmte-aansluitingen op circa 25.000 .

CAVIM uit Amsterdam en Lindenbergh Advocaten uit Rotterdam hebben ons bijgestaan tijdens de overname. TDP en ABNAMRO hebben de overname gefinancierd.

Wij zijn nu veruit de grootste duurzame lokale warmte-en-koude leverancier van Nederland. Deze overname is volledig in lijn met de strategie om verder door te groeien als onbetwist marktleider. Naar verwachting zullen we met het aantal gecontracteerde aansluitingen in 2017 de 30.000 passeren.

In onze vroege jaren ging onze focus steeds meer uit naar WKO projecten. In 2007 hebben wij onze eerste exploitatie verworven en daarmee was Eteck een feit!

In de afgelopen 10 jaar zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale WKO van Nederland met ca. 180 projecten en ca. 25.000 (woningequivalenten) aansluitingen. Wij hebben o.a. tal van warmte exploitaties overgenomen van energiebedrijven, woningcorporaties, bouwers, ontwikkelaars en institutionele beleggers. Naast overnames van bestaande exploitaties ontwikkelt Eteck zelf ook nieuwe warmte exploitaties.


ETECK
10 jaar


Toonaangevende projecten zijn onder meer:

  • New Babylon (Den Haag)
  • De Oostelijke Handelskade (Amsterdam)
  • Het nieuwe NHOW RAI hotel (Amsterdam)
  • De Blaricummermeent (Blaricum)
  • Studentencomplex Yours (Leiden)
  • NOM project Vijverberg (Bergen op Zoom)

 

Door de strengere EPC eisen worden steeds meer nieuwbouw projecten aangesloten op duurzame warmteoplossingen. Met name de energie neutrale woning en de Nul Op de Meter woning zijn sterk in opkomst. Wij hebben hier inmiddels verschillende standaard oplossingen voor ontwikkeld.

Voor de komende jaren staat alles in het teken van de verdere groei van de markt en ons bedrijf. Wij geloven in Nederland Gasloos en doen er alles aan om daar een wezenlijke bijdrage aan te leveren!