>> Duurzaam wooncomfort voor The Grace Den Haag

Projectontwikkelaar Included (een samenwerking van Movement Real Estate en de Van Deursen groep) en Eteck tekenden recent een overeenkomst voor duurzame warmtelevering. Vanaf 2024 levert Eteck duurzame warmte en  koude aan 1.439 woningen en 5.000 m2 utiliteit in het project The Grace in Den Haag. The Grace bestaat uit 2 torens vlakbij station Holland Spoor. Eén van de torens wordt maar liefst 185 meter hoog!

In de plint (onderste 7 verdiepingen) komen winkels, een restaurant en kantoren. Daarboven appartementen, kantoren en gemeenschappelijke voorzieningen.

Gedurende de bouwperiode zal Eteck een All Electric WKO systeem incl. circa 10 lokale warme en koude bronnen laten realiseren. De toekomstige huurders kunnen straks genieten van een duurzame en comfortabele leefomgeving. Voor de benodigde elektriciteit wordt een groot zonne (PV) systeem gerealiseerd. Daarmee is de warmte koude voorziening volledig CO2 neutraal.

Om duurzaamheid te stimuleren komen er verder faciliteiten voor gedeelde fietsen en elektrische auto’s.

Over The Grace

Wonen, werken en vertoeven in The Grace gaat je het gevoel geven dat uit te maken van een gemeenschap; The Grace verbindt!. Door ruime, transparante gemeenschappelijke ruimtes zoals een lobby in het centrum van het complex, een receptie voor bezoekers, gemeenschappelijke binnenplaatsen en daktuinen, een gemeenschappelijke keuken, sportfaciliteiten en een bioscoop. Ook buurtbewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten om sociale en duurzaamheidsaspecten te versterken.

Included en Eteck gaan samen voor NUL !