>> Bouwen aan de toekomst: 23 Nul op de Meter woningen gecontracteerd in Den Haag

Onlangs zijn de contracten getekend voor de realisatie en exploitatie van 23 Nul op de Meter woningen in Ypenburg, deelplan 20 “Woerd”, te Den Haag.
Deze NOM woningen zijn onderdeel van het bouwplan ‘’Ik bouw betaalbaar’’ van de Gemeente Den Haag. Dit bouwplan bestaat uit verschillende zelfbouwkavels voor starters op de woningmarkt.
Het duurzaamheidsaspect is erg belangrijk voor de Gemeente Den Haag en gezien de duurzaamheid ervaring is er dan ook gekozen voor Eteck als exploitant.

Bij het Nul op de Meter concept voorziet een warmtepomp installatie met bodemlus in de warmtevraag, verkoeling en tapwater. Daarnaast wordt een WTW (warmteterugwinning) balansventilatie toegepast door derden om verder energie te besparen en Nul op de Meter te realiseren.
Tevens worden de woningen nagenoeg lucht- en tochtdicht gebouwd door de bouwkundige aannemers om energie verliezen zoveel mogelijk te beperken.
Zonnepanelen op het dak voorzien in de elektra benodigd voor de warmtepomp, het WTW ventilatie systeem en een vastgestelde bundel voor huishoudelijk gebruik.
Op elke woning zullen gemiddeld 18 zonnepanelen worden aangesloten. De EPC (energie prestatie coëfficiënt) van deze woningen is gemiddeld -0.45.

De intentie van Eteck is om in de toekomst meer Nul op de Meter woningen te realiseren. Wij denken dat energieneutrale woningen de toekomst zijn!
Meer informatie over Nul op de Meter kunt u vinden in deze brochure en in deze animatie.